Det här med att känna sig ensam

Det är något speciellt med känslan av att vara ensam. Som att stå skrikandes i ett rum fullt av folk, men ändå inte höras.

Jag har insett att ensamhet aldrig går att komma ifrån. Det går inte att undgå att känna klumpen i magen, när alla umgås med varandra och du sitter hemma. Utan en inbjudan, utan en förfrågan. Klumpen i magen växer sig starkare och alla som en gång känt igen sig vet med facit i hand att det är senare på kvällen, när ensamheten gör sig som starkast, som tårarna kommer. Och dom slutar aldrig.

Fenomenet syns överallt. I filmer ser vi mammor gråtandes i köket, efter att få veta att mannen de trott ha älskat dem mer än självaste livet varit med någon annan. Eller pojken som gråter när lampan släcks som ett godnatt, för att mobbarna i skolan aldrig lämnar honom i fred.

Det slog mig förut hur många gånger jag gråtit i min ensamhet. Ibland bara för att det är skönt att få släppa ut alla känslor som laddat upp i kroppen. Det är sådan jag är som person, men också för jag många gånger känt mig just ensam. Och det hemska är att det är någon annan än jag själv som vet varför kudden är fuktig på morgonen. Alla människor har sina problem och det gör ont i hjärtat när jag tänker på hur många som i detta nu känner sig som ensammast.

Till er vill jag ge en stor varm kram och orden "det kommer bli bra". Det är okej att gråta när hjärtat värker som allra mest. Det är okej att känna sig ensam.

Gillar

Kommentarer

Lilljag
Lilljag,
alltså tack! behövde verkligen den texten utan att själv veta om det! ❤️
nouw.com/lilljag
Minstorakarlek
Minstorakarlek,
❤️❤️❤️
nouw.com/minstorakarlek
Elundborg
Elundborg,
Jag tror alla kan känna igen sig i detta och det är hemskt 😔 Det är som du säger ännu värre att veta att det finns fler som sitter o känner samma sak o dom vill man bara krama om. Fint skriver och kramar till dig 💖
nouw.com/elundborg
Cassiesdagbok
Cassiesdagbok,
Känner igen mig i det. Finns så många typer av ensamhet. Finns numera tillfällen jag kan känna mig rätt ensam när jag är på jobb, svårt att förklara emotionella tillstånd men ensamheten kan vara jobbig. Den ensamhet jag relaterar till i dagens tid är mer att bli missförstådd, inte höra "hemma" eller att man känner sig utanför.
nouw.com/cassiesdagbok
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Ensamhet är verkligen en SÅ hemsk känsla, det gör så himla ont i en och man vill nästan krypa under en sten och vara där. Som sagt är det skönt att. få ur sig allt ibland, och ensam är du inte även om det kan kännas så! Massa kramar <3
nouw.com/emmaengstrom
celineryden
celineryden,
så himla font skrivet!!!
nouw.com/celineryden