Ellens blogghistora

Jag vet inte om jag någonsin läst om någon bloggare som delat med sig av sin historia, i alla fall inte någon som inte tillhör bloggeliten. Det är ganska kul att läsa faktiskt. Antingen inspirerar man någon annan eller så får man sig själv ett gott skratt.

Min första blogg handlade om Stardoll. Ni vet spelet där man hade en alldeles egen "klippdocka" som man fick sminka och klä på som man ville och ett rum där man fick inreda precis hur man ville. Jag tror året var 2008 och jag var alldeles besatt utav hemsidan. Under en period började folk skaffa bloggar där de skrev om de senaste trenderna samt kom på historier om sina dockor. Jag märkte att dessa bloggar snabbt blev populära. Den populäraste handlade om koder och senaste nyheterna. Självklart hakade jag på trenden. Som liten åttaåring vart det mycket grammatiska fel och meningslösa inlägg. Vilket inte uppskattades alls och statistiken hittade vi nere i källaren.

Efter ett tag handlade inte bloggen bara om Stardoll utan hade en kategori för mitt liv. Det utvecklades helt enkelt till en riktigt rörig blogg utan ett stabilt ämne. Till slut uppdaterades den första bloggen bara ett par gånger i månaden och ytterligare ett tag senare lade jag ner bloggen för att sedan starta en ny. Så under flera år startade jag nya bloggar hela tiden. En av bloggarna hade jag tillsammans med min bästis Sipan och den blev en hit, men det höll inte så länge.

När jag sedan blev äldre och slutade använda Stardoll blev det här med livsstilsbloggar intressant, men eftersom jag fortfarande var i en sådan ung ålder kom inte statistiken speciellt högt, ändå fortsatte jag. Det var nu jag såg nöjet med att blogga och ju äldre jag blev desto fler läsare fick bloggen. Som liten var det svårt att veta hur man skulle skriva för att locka läsare och hur man lätt sagt skulle skriva ordentligt. Fortfarande hade jag problemet med att jag hela tiden bytte blogg. Höll mig för det mesta på blogg.se, där jag startade hela min bloggresa. Älskar att sitta och pilla med HTML-koder och känna stoltheten när en helt ny design var byggd från grunden. Dessvärre tog det otroligt mycket av min tid. Tillslut bestämde jag mig för att starta ännu en ny blogg och att sedan hålla mig till den, vilket jag gjorde. Ett år gick och i mars i år tog jag beslutet att byta bloggportal.

Det var ett riktigt bra beslut. Älskar Nouw fruktansvärt mycket. Anledningen till att jag bytte var helt enkelt för att jag inte riktigt kände att jag fick plats att expandera. Jag kände att blogg.se bara fokuserade på de som redan hade stora bloggar, vilket är rena motsatsen till var Nouw gör. Här får man chansen att synas, även fast man inte har speciellt många läsare. Det är mycket lättare att hitta till bloggar och man kan hur lätt som helst gilla eller kommentera inlägg. Jag är riktigt nöjd över mitt byte och kommer stanna här ett riktigt bra tag.

Även fast det är mycket jag vill ändra med bloggen och mitt bloggande är jag nöjd med min nuvarande blogg och kommer att fortsätta på den till jag känner att Nouw inte längre håller på måttet, vilket jag faktiskt inte tror kommer hända. ÄLSKAR att blogga och utan en blogg igång känns det tomt. Det är också kul att så många av er är engagerade och uppskattar det jag skriver. Utan er hade bloggen aldrig gått runt, TACK!

Gillar