En tisdag utöver det vanliga

Resursdag i skolan och det resulterade i dans, dans och ännu mera dans. Repetitionerna inför föreställningen är i full gång! Ettorna skrev nationella och en del tvåor hade muntligt nationellt prov. En helt vanlig skoldag - trodde vi. Klockan var närmare elva när dagen var slut och vi valde att äta lunch innan vi åkte hem. Vem säger nej till raggmunkar på skoltid?

Väl i matsalen ser jag och mina klasskompisar hur det står en massa poliser utanför kommunhuset rakt över vägen. Bambapersonalen pratade nervöst med varandra och massvis av elever hade samlats vid fönsterna (för att vår matsal är som en halvmåne med väggar av enbart glas) för att få en bättre förståelse för vad som pågick utanför. Polisbilar, bombtekniker, ambulanser och alla möjliga sorters bilar cirkulerade omkring både skolan och kommunhuset. Helt plötsligt kommer en polis med ett blått band och spärrade av skolan. Vi var fast.

Så där satt vi skojandes om hur allting kändes som en film och kvar i skolan var vi i nära tre timmar innan vi hittade en utgång där det inte var avspärrat och kunde ta tåget hem. Tack gudarna för skolcaféer! Bussarna var inställda från både hållplatsen och terminalen en bit bort. För er som inte förstår vad jag pratar om kan läsa mer här.

Efter en ganska mysig tågfärd mot Göteborg svängde vi förbi Myrornas en snabbis innan jag tog mig till gymmet. Körde ett konditionspass med blandat x-trainer och löpning. Min kondition inte alls är som en brukar vara, men känner ingen press för det. Min grundkondition är ganska bra tack vare dansen. Den tränar jag upp på nolltid!

Gillar

Kommentarer