"Ett hjärtekross är ett hjärta som trampas på"

Du minns hur kroppen inte riktigt visste hur den skulle reagera. Allting blev tungt och i samma veva hamnade huvudet i känslornas explosion. Det var ord hjärnan inte kunde förstå, eller inte ville förstå. Under en längre period hade ni printat in att det var ni föralltid och när orden inte håller upp till löftet fallerar hela systemet. Hjärtat krampar i ett försök att läka såren som varje gång du hör hans namn blir djupare och djupare.

Ett hjärtekross är ett hjärta som trampas på och sparkas på och som, hur mycket det än vill, slår utan känsla. I otakt och i smärta. Det är ett hjärta som blivit sviket av någon som fått tagit del av kärleken. Din kärlek. Man tror att det aldrig kommer bli bra och låter hjärtat drunka i sorgen av misslyckad kärlek.

Under tiden hjärtat försöker läka sig själv går man igenom livets olika kriser. Du är arg, så jävla arg. Hur kunde du svika mig? Hur kan du bara lämna mig sådär? Frågorna och ilskan går över i ett hav av tårar som aldrig tycks sluta. Du flyter runt i vågorna av frågor utan svar och helt plötsligt ligger fokuset på dig själv. Det som du skyllt på någon annan skuldbeläggar du dig själv för. Du är anledningen till att allting fick ett slut.

Kriserna fortsätter ända fram till att insikten kommer smygades. Efter en vecka, en månad eller ett år kommer du inse att livet inte alls spelade dig ett spratt. Tvärtom. Hjärtekross lär oss hur vi ska hantera hjärtat när det värker som allra mest. När såren i hjärtat växer sig större och större, det är då vi lär känna oss själva. Det är då hjärtat växer sig starkare än någonsin.

Gillar

Kommentarer

seagullcrying
seagullcrying,
Du sätter ord på vad jag känt under lång tid. Jag blev tok dumpad för 6-7 månader, jag tok krachade verkligen. Jag trodde inte de var möjligt att må så dåligt över en annan person, fy fan de här som ja känt/känner önskar ja inte ens min värsta fiende
nouw.com/seagullcrying