FEM STEG MOT ETT BÄTTRE LIV

Kroppen är den mest fantastiska vi har här i livet. Inte bara för att det utgör oss till oss utan för att den klarar av så mycket - varje dag. Varje kropp är unik och den klarar av olika mycket beroende på vem vi frågor. Det är lätt att man tar kroppen för givet och idag vill jag ge er fem enkla tips på hur man kan ta hand om kroppen, precis så som den är värd.

1. Bara den enkla saken som att sova ordentligt kommer genera otroligt mycket. Sömn är nyckeln till det mesta, faktiskt. Minst åtta timmar per natt rekommenderas. Kom ihåg att natten är kroppens enda tid att återhämta sig och samla nya krafter inför den kommande dagen.

2. Träna på ett lugnt och roligt sätt. Jag tror inte någon inte vet om att endorfiner gör oss lyckliga. Och vem har sagt att gymmet är obligatoriskt? Dansa, ta en promenad, cykla, skatea. Rör på dig på sättet du tycker om och känn hur endorfinerna fyller kroppen.

3. Ta dig till havet eller något annat ställe som gör dig lugn. Vi lever i ett stressat samhälle och att bara sitta på ett ställe där all stress kan rinna av en, om så bara för en stund, gör väldigt mycket. Havet och skogen är mitt calming place.

4. Stretcha och/eller utför yoga. Här får du tid att varva ner, ta hand om kroppen och bara andas. Känslan av att ha fått sträcka ut alla musklerna är magisk. En kvart om dagen räcker.

5. Fråga dig själv - "vad behöver du idag?" Och möt dagen genom att göra det din kropp och ditt sinne frågar efter!

  • Postad i: posted_inTips

Gillar