Känslorna går inte att formulera

Ibland står hjärnan bara still. Inspirationen man brukade ha visar inga spår och pilen bara blinkar på skärmen. Varför skriver jag ingenting? Alla känslor som kokar på insidan vill ut men det går inte att få ner ett ord. Det är precis som jag förlorat förmågan att skriva. Orden är bara bokstäver som inte betyder något. Meningarna är bara tecken som hjärnan inte kan uppfatta. Ibland är det ju så. Hjärnan sätter en spärr och så sitter man där utan någon förklaring varför. Allt känns dumt för man sitter bara där och stirrar på en skärm.

Plötsligt smyger fingrarna sig på tangentbordet, men längre än det kommer dem inte. Hur ska jag börja? Hur ska jag få ut mina känslor i text när jag inte ens kan förklara dem för mig själv? Just då känns det som att hjärnan skrattar åt mig. Du borde förstå bättre än så. Jag stänger datorn, öppnar upp den den stund senare och försöker igen. Det går inte. Pilen blinkar fortfarande och inte tecken skymtar på skärmen. Fan.

Att inte veta hur man ska formulera sig ibland är inte ovanligt. Att inte ha inspiration hela tiden är inte ovanligt det heller, men hur fan bryter man det?

Gillar

Kommentarer