Kärleken för att laga mat!

I betalat samarbete med matkassetopplistan.se

Jag älskar att laga mat. Det är som en slags terapi att bestämma middag, skära upp ingredienserna, tillaga allting och sedan avnjuta måltiden framför en mysig film, tillsammans med min älskade sambo. Vi uppskattar verkligen en lång middag, där maten smälter i munnen och ord byts ut sinsemellan.

Middag är en sådan otroligt viktig del av dagen tycker jag. Sitta tillsammans, prata om hur dagen varit och diskutera saker som hänt i världen. Det rutinen har jag märkt är så olika i olika familjer, men hemma hos mig har middag tillsammans alltid varit nästintill obligatorisk. Och det är jag glad för - något jag tagit med mig hem till mig och L! Hur gör ni hemma?

När det kommer till matlagningen, är det handlingen som jag kan tycka är det jobbiga momentet. Första ska recept kommas på, sedan ska man planera en dag att handla på, handla och sedan åka hem för att packa upp allting.

Jag har kommit i kontakt med matkassetopplistan.se en tjänst som jämför olika typer av matkassar - för att hitta en kasse som passar just dig. Sidan är lätt att orientera sig på och det finns massa jämförelser. Lätt att hitta något som passar en själv!

För flera flera år sedan hade vi matkassar, hemma hos föräldrarna. Som barn var jag kräsen, men hade jag fått skjuta fram tiden vet jag att recepten hade varit uppskattade.Vi fick testa massa nya maträtter och recepten man får går att spara. Förrådet bara växer!

Just nu funderar jag på om min lilla familj ska testa att ha en matkasse en period. Testa på något nytt. Det förenklar verkligen dagen. Du väljer en dag och tid som passar dig - sedan kommer maten levererad till dörren. Hur smidigt? Det sparar en massa tid!

Nästan allting kommer hem till dörren, sedan är det en del basvaror man får köpa hem. Vi har i princip alltid ris, mjöl, pasta etc hemma - så för oss hade det blivit extremt lite handling i butik. Nu under covid är en matkasse ett perfekt alternativ för någon som inte vill utsätta sig för närhet i onödan.

Så medan vi funderar på om en matkasse är något för oss (och jämför med Matkassetopplistan.se), ska jag och min kära sambo äta en indisk currygryta. Det ni! Recept kommer senare.

Gillar

Kommentarer

beattriicee
beattriicee,

Wow, vill bara flytta hem till dig för tycker alla moment är jobbiga men matkasse skulle nog underlätta för mig att börja gilla matlagning! 🥰

nouw.com/beattriicee
Johannagrahn
Johannagrahn,

På vardagar äter vi alltid middag i soffan framför en serie haha, vi pratar efteråt istället. Jag älskar dock att laga mat, det är så otroligt harmoniskt.

nouw.com/johannagrahn
ebbabrage
ebbabrage,

Så himla smidigt och bra är det!! Så fint inlägg!

nouw.com/ebbabrage
linnealarssonss
linnealarssonss,

Mums!! Vi har också funderat på matkasse men jag har en sån kräsen familj..

nouw.com/linnealarssonss
linndossing
linndossing,

Så himla skönt med matkasse!!

nouw.com/linndossing
Nalliepallie
Nalliepallie,

Hej! det där såg riktigt gott ut! och kan hålla med om det du skriver mat är verkligen viktigt och roligt att laga, särskilt när man gör det tillsammans med någon.

nouw.com/nalliepallie
oliviamalm
oliviamalm ,

Åh det ser så gott ut! Jag tror att matkasse hade passat mig bra med tanke på att jag gillar att testa ny mat 😊

nouw.com/oliviamalm