Mina planer efter gymnasiet

Det jag är 100% säker på är att dansen och träning är det jag vill jobba med som äldre. Balettakademien erbjuder en treårig yrkesutbildning. Antingen finns skolan här i Göteborg eller så får man åka upp till Stockholm. Jag är sugen på åka upp till Stockholm och utbilda mig, bara för att komma ifrån hemstaden ett tag och testa på eget ansvar ordentligt. Problemet med det är att det ska gå ihop med ekonomin. Utbildningen kostar 52 000kr per läsår vilket blir 156 000kr om man får gå alla tre åren och att flytta upp till Stockholm i tre år kostar det med - så egentligen är det bara onödigt att gå utbildningen i Stockholm när det finns i Göteborg.

Nu när jag går en yrkesinriktad danslinje på gymnasiet kan jag direkt gå på yrkesutbildning och det känns så fett. Allt jag behöver nu är att träna upp styrka, kondition och teknik så att det sitter till 100%. Jag SKA komma in på utbildningen.

Sen vill jag åka till London och plugga engelska. Tycker att brittiska är så underbart och London är fin och mysig stad - som ligger nära hem om något skulle hända. Tanken är att vara borta i 3-6 månader, för att bli så bra som det bara går på engelska.

Sist men inte minst vill jag utbilda mig till personlig tränare och kostrådgivare. Jag vill lära mig vad en sund livsstil egentligen går ut på och jag vill lära folk att nå sina mål inom träning på rätt sätt, samtidigt som jag får göra det jag tycker är roligt. Planen är i så fall att öppna mitt eget företag och ha det som det riktiga jobbet - om drömmen som professionell dansare inte går att upp nå eller helt enkelt ha det som extra jobb när vi inte repar koreografier! 

Jag kan uppleva att framtiden är ganska jobbig och speciellt med den konstanta pressen både i skolan men också i privatlivet. Jag upplever det som att man måste veta redan från början, när skolan början. "Vad vill du bli när du blir stor?" har alltid varit en aktuell fråga oavsett situation. Vad svarar man om man inte vet? Vad gör man om man aldrig kommer veta? Framtiden är skrämmande så min teori är att vi helt enkelt bara ska ta det som det kommer. Har man en plan - HÄRLIGT! Har man inte det - HÄRLIGT DET MED. Det finns inget rätt eller fel.

Gillar