Mitt bästa tips mot ångest

Nämen hallå gänget! Jag sov till halv ett idag - halv ett!!! L stack redan vid fyra i morse och det tog tydligen extremt på mina krafter. Hade svårt att somna om och kände en del ångest. Förmodligen för att tröttheten var oövervinnlig. Oavsett var det skönt att få sova ut.

Hur mår ni idag? Förutom mitt ångestpåslag i morse så mår jag väldigt bra. Känner mig tacksam för livet och för vilket sinnestillstånd jag befinner mig i idag. I början av året var allting väldigt mörkt. Ångesten låg som ett tjockt moln konstant, men nu ett par månader senare är det ganska ljuset igen. Det blir ju alltid bra i slutändan.

Mitt absolut bästa tips när ångesten är för påtaglig är att andas. Jag tänker alltid det klassiska "andas in, andas ut". För när dom dumma tankarna vill ta över är distraktion en nödvändighet. Vi vill ju inte att ångesten ska få ta över. Min psykolog har också tipsat om att påminna hjärnan att de dumma tankarna faktiskt bara är tankar. Det är jättesvårt för mig att övertala huvudet på det sättet, men "andas in, andas ut" metoden funkar desto bättre.

  • Postad i: posted_inTips

Gillar

Kommentarer

Emma Engström,
Andas är verkligen det viktigaste man ska tänka på, men så lätt att man glömmer det när man är mitt uppe i ångesten! Men uppskattar enormt detta fina du, tack för tipsen <3
nouw.com/emmaengstrom
Jonna,
Andningsövningar är förvånadsvärt effektiva mot ångest.
grandconstruction.se/
Ellendelin
Ellendelin ,
Otroligt effektivt!
nouw.com/ellendelin
greta
greta,
andas "bara" är sååååååå bra , underskattat hahah
nouw.com/greta
Ellendelin
Ellendelin ,
Svårt att få in i som rutin vid mycket ångest, men såsåså effektivt!
nouw.com/ellendelin