New York pt. 1

När vi anlände i staden kändes det som att medverka i en film. Staden New York myllrade av gula taxibilar och turister på de allra kändaste gatorna. Här är utan en av alla ingångarna till Central Park.

Central park är en sådan park man kan strosa igenom i dagar utan att tröttna. Hela parken är fylld med saker att göra och på grund av den stora utan märker man inte av allt folk. Här kan man lätt få en lugn stund eller en härlig jogging runda. Under hela resan hade vi extremt bra väder med strålande sol och uppemot 35 grader. Första dagen var ända dagen då solen inte visade sig. Men varmt, det var det.

En utav dagarna gick vi ner till hamnen precis där vi bodde och kollade på Intrepid. En stridsbåt som klarat sig genom många stora krig. På deck kunde man se flygplan av olika slag. Ett riktigt intressant museum!

Senare på dagen åkte vi Circle Line. En guidningsbåt som åker runt Manhattan. Något jag fick lära mig och se var alla kontraster Manhattan har. Jag trodde (som många antagligen tror) att Manhattan enbart bestod av storstad med höga skyskrapor och att Central park var det enda gröna man hade i city. Men runt Manhattan finns faktiskt många stora parker och ju högre upp man kom, desto grönare blev det. Ja, ni ser ju kontrasterna på bilderna ovan,

​Under turen fick man ju självklart se stadens stolthet, Frihetsgudinnan.

Gillar

Kommentarer

emeliine
emeliine,
Åh vad roligt! Hur länge var ni där? 😊
nouw.com/emeliine
Ellendelin
Ellendelin ,
En vecka 😊
nouw.com/ellendelin
evelinanyman
evelinanyman,
Härliga bilder!
nouw.com/evelinanyman
Ellendelin
Ellendelin ,
simoneviebke
simoneviebke,
Kul med New York! Måste vara en mäktig stad 😊
Jag har också varit ute och rest nyligen, kika gärna in bilder från res an på min blogg!
nouw.com/simoneviebke
Ellendelin
Ellendelin ,
Det är en helt underbar stad! 😊
nouw.com/ellendelin