Om att hantera känslorna

Mitt humör har varit otroligt vandrande de senaste dagarna. Egentligen hela veckan. Energin har varit låg och jag har varit arg - vilket jag aldrig är annars. Det känns så himla konstigt att vara någonting man vanligtvis inte är, annars brukar det krävas ganska mycket för att den typen av känsla ska blossa upp. Det är precis som att jag går igenom en konstant PMS-attack. Ni vet när man blir sur för varenda liten sak dagarna före mensen. Precis så känner jag.

Har inte riktigt känt för att beblanda mig med omvärlden idag och därför satte jag på flygplansläge på mobilen förut. Jag orkade helt enkelt inte. Vid sådana tillfällen känns det jobbigt att det inte går att sätta flygplansläge på verkligheten också, men där fungerar det bättre. Det känns liksom lättare att varva ner när mobilen inte är igång och man hela tiden är social. På väg hem från skolan strömmade Hannah och Amanda i lurarna och det lugnade ner mitt griniga humör. Dem är underbara!

Om en liten stund ska jag ut och springa i ett desperat försök att få i gång min energilösa kropp. Har precis läst första kapitlet i körkortsboken. Fick en insikt i att jag vill ha körkort så fort jag blir arton, som grundplanen faktiskt varit och när jag mår såhär tar jag tag i saker. Precis som att jag börjar städa när jag blir irriterad eller förbannad, bara för att få utlopp på känslorna. Vi alla har våra knep för att hantera känslor.

Gillar

Kommentarer