Plugg tips

Gör det simpla att lägga ifrån dig eller stänga av din telefon. Telefonen är stort störningsmoment när det gäller pluggandet. Ser man att skärmen lyser upp lägger man genast ifrån sig det man håller på med och fokuserar istället på helt fel sak. 

Plugga i sträckor. Välj att plugga i tjugo minuter och ha sedan som belöning att sitta med mobilen i fem minuter eller ta fram något gott att äta. Sedan gör du om allt igen! 

​Dela upp glosorna. ​Glosplugg är aldrig kul och speciellt inte om man har massor med ord som man aldrig hört innan, som under begränsat med tid ska sitta i huvudet. Min skola använder sig utav glosor.eu. En super bra sida där man enkelt kan plugga in glosor. Lärarna lägger in glosorna och ger oss länken, men jag tror även att elever kan göra sitt eget konton och skriva in sina egna glosor. Hursomhelst, dela upp glosorna och lär dig hälften. Plugga sedan andra hälften när du känner dig säker på båda delarna är det bara att lägga ihop allting. 

​Plugga inte varje dag. ​Hur stressande det än är att ta en ledig dag är det behövligt ibland. Se till att inte sitta varje helg och plugga, gör något roligt och låt hjärnan vila! 

Gillar