Reflektion över året

Om två dagar är 2015 över. Det känns sjukt hur snabbt året gått och hur mycket man hunnit med. Under årets slut är det vanligt att jag reflekterar över hur mitt år varit. Vad har gjort som varit bra? Vilka misstag har jag begått? Hur är jag idag gentemot i början av året? Hur ser mina sociala kretsar ut? Vad kan jag förbättra till nästa år? Låter lite som något skolverket hittat på, men ungefär sådana frågor är det jag reflekterar över. Jag tycker det är viktigt att man tar sin tid att se hur man mår och hur man mått under årets gång. För mig är den personliga utvecklingen det mest intressanta och roligaste att undersöka.

Tvåtusenfemton har för mig varit ett ganska lugnt år gentemot andra år där allt bara kommit på en gång. Här är det mest skolan och val av skola som orsakat stress som i sin tur gjort mig ostabil (kan man säga så? haha) Nian var intensivt och när man sedan var tvungen att först söka till ett gymnasium, sedan komma in preliminärt och då var det inte ens säkert att du kom in till sommaren, för att till sist låta sommaren och svaren komma. Ytterst lång och underlig process som bara orsakar stress. Men jag kom in och det är jag så glad över. Kunde inte valt en bättre skola! Tvåtusenfjorton var fyllt av utmaningar, både personliga och icke personliga. Mådde inte speciellt bra och lovade mig själv att aldrig låta mig känna så igen och att jag lät det följa med in på tvåtusenfemton visar vilken stark person jag blivit genom åren. Jag är glad att allt det som hände det året hände, annars hade jag inte kunnat stå här idag, ett år senare och säga att jag är stolt över min resa.

Jag tror starkt på att man måste ha down falls för att komma tillbaka på fötter igen. Man behöver ha perioder då livet inte går som det borde och när allting är svårt. Man behöver utmaningar som gör att man behöver tänka till. Det är då man lär känna sig själv. Under detta år har jag lärt känna mig själv så otroligt bra. Jag vet vad jag behöver för att kunna fortsätta vara positiv, jag vet vilka människor jag behöver hålla mig borta från och vilka människor jag behöver i mitt liv, jag vet vad som gör mig svag men också hur jag hantera tuffa perioder. Jag är så stolt över mig själv att jag gjort den här resan under en såpass kort tid. För några år sedan hade jag aldrig kunna drömma om att vara den personen Ellen är idag.

Gillar

Kommentarer