Så kommer du igång med träningen 2017

Att träna är ju en stor passion jag har. Det får mig att må bra, får mig att orka och ger mig allmänt bra självförtroende. Sammanfattat: träning är en stor del av mitt liv. Många har problem med motivation eller helt enkelt att komma igång, så jag har samlat lite tips som kommer hjälpa dig börja träna!

1. Sitt i slutet av veckan och planera in vilka pass du vill köra. Jag kan tycka att det är riktigt jobbigt att planera in träningspass för flera veckor. Tänk om jag har massor i skolan? Eller om jag blir sjuk? Det blir bara fel och man blir besviken istället. Så planera vecka för vecka alternativt dag för dag som schemat ännu tajtare.

2. Gå inte på för hårt i början. Allting handlar om att inte skada sig - kroppen ska man ha hela livet. Skit samma om du tar minst vikter den första vecka eller månaden. Det är ingen tävling om vem som tar högst vikter och känner du för att tävla är det du själv som ska vara motståndaren, ingen annan.

3. Hitta en träningsmetod som passar dig. Att lyfta vikter är faktiskt inte för alla. Testa t ex att gå på gruppass, ta raska promenader eller varför inte paddla kanot alt bestiga ett berg? Träning är så mycket mer än att hänga på gymmet hela dagarna.

4. Bunkra upp dig med fina och bekväma träningskläder! Kan vara det bästa som finns för motivationen.

5. Träna för att du vill, inte för att du måste.

Gillar