Sex tips till en bättre blogg - "foto gör allt"

Vi alla vet att fina bilder med bra kvalité är en av nycklarna till en mer framgångsrik blogg. Många gånger fångas intresset hos en läsare genom just bilden. Man behöver absolut inte en dyr fotoutrustning, men vill man satsa kan det vara bra att investera i en kamera av kvalité.

Lär dig din kamera. Sträva mot att kunna din kamera utantill så du kan fotografera manuellt. Automatikläge är super, men bilden kommer inte bli precis så som du vill ha den. Manuellt är absolut bäst! Sen får man ut det mesta av sin kamera om man betala massa pengar för kameran.

Tänk på kompositionen. Ett tips man kanske inte tänker speciellt mycket på, men bildkomposition spelar stor roll i hur intressant resultatet av en bild blir. Tänk på tre regeln / gyllene snittet. Lisa Höök har skrivit beskrivit det superbra i ett inlägg här.

Fundera över bakgrunden. Vad finns där? Skyltar i starka färger? En bil? Är miljön rätt för motivet? Bakgrunden spelar stor roll. En ful skylt kan förstöra fokuset och därav bilden.

Less is more. En bildkomposition med mycket rekvisita behöver nödvändigtvis inte vara den bättre. Det kan istället göra bilden rörlig. Se till att du har ett fokus och att fokuset är i fokus.

Ljuset styr allt. Tänk alltid på hur ljuset ligger i bilden. Är det motljus? Motljus är najs, men man måste veta hur man ska hantera det. Strålar solen direkt i modellens ansikte? Det är inte speciellt charmigt. Se till att stå någorlunda skugga. Bästa ljuset att fota i enligt mig är när det är molnigt ute eller när eftermiddagssolen traskar in.

Anpassa bildstorleken efter din blogg. Mina bilder är t ex 1100px i bredd, då mina inlägg är i den bredden. Det gör att bilderna visas i bästa kvalité.

  • Postad i: posted_inTips

Gillar

Kommentarer

hberggren
hberggren,