Självförtroende boost

"I think the best way to have confidence is not to allow everyone else's insecurities to be your own."

Ett av de finare citaten jag läst sagt utav livets människa och min största inspiration - Jessie J. Det är så mycket sanningen i meningen. Självförtroende ligger inte hos någon annan, det ligger hos dig och bara dig. Att göra andras osäkerheter till dina egna kommer aldrig gynna dig. Det kommer bryta ner dig och göra dig den osäkra människan du inte vill vara.

Det är lätt att man hamnar där, bland alla andras problem och osäkerheter. Vi människor lyssnar, vi tar in och vi vill hjälpa. Det är så vi fungerar. Problemet i det är att vi gör allting personligt. Vi lägger problemen så nära hjärtat att det tillslut förvandlas till vårt eget. Självförtroendet hamnar på botten och helt plötsligt blir allt osäkert.

Precis som citatet säger måste vi låta bli att göra andras problem till våra egna, för det är skillnad att hjälpa till och göra det personligt. Förstår ni vad jag menar? Ditt självförtroende ska inte vara baserat på andras. Vill du ha ditt självförtroende på topp? Ha det där, hissa flaggan och låt ingen stoppa dig. Var dig själv och låt ingen stoppa dig. Andras åsikter spelar ingen roll.

Citatet finner ni längst ner på bloggen, om ni skulle behöva läsa det någon gång.

Gillar

Kommentarer

sannal
sannal,
Ljuva Julia,
tack för tips, men det känns som att man redan måste ha gott självförtroende för att lyckas med att inte göra det där... besvärligt!
ljuvajulia.blogg.se
Ellendelin
Ellendelin ,
Allt går om man vill att det ska funka, kräver bara att få huvudet att förstå det! kram
nouw.com/ellendelin