Ta körkortet på bästa sätt

I betalt samarbete med Trafiko.se

Har du körkort? Eller håller du på att skaffa dig ett körkort? Jag började med mitt körkort redan vid sextonårsålder och har hållit på i perioder sedan dess. I mitt eget fall, har det varit väldigt läskigt att köra bil. Inte för att jag varit med om något obehagligt i trafiken, utan för att jag bara har svårt att lita på min egen reaktionsförmåga - och det har resulterat i att jag nu haft en lång paus från bilkörandet. Nu känner jag mig dock redo att börja försöka igen!

Jag har hela tiden kört tillsammans med min underbara pappa. Fördelen med att ha en egen handledare är att du enkelt kan köra när det passar dig och slipper lägga dyra pengar på körlektioner. Vi körde ofta på kvällar efter jobbet och skolan, eller på helgerna när det var lugnt i trafiken. Det gick helt enkelt att anpassa lektionerna utefter våra schemat och vi kunde köra hur mycket vi vill.

För att få vara en handledare behöver din privata körlärare gå en så kallad handledarkurs. Och trots att du har en körlärare privat finns det vissa steg som måste göras hos en certifierad körskola. Ett av momenten är t ex risktvåan. Det här är ett steg som du gör när du nästan är så redo att du kan göra körprovet. På risktvåan lär du dig att hantera riskfyllda situationer

På Trafiko.se kan du få hjälp med allting som har med körkortet att göra. Där kan du enkelt boka handledarkurser, riskettan och risktvåan samt få hjälp sätta upp din personliga körkortsplan. Det går även att köpa körkortsboken och plugga till teoriprovet genom hemsidan, vilket samlar det mesta du behöver på en plats. Ett stort plus är faktabanken som finns - där det enkelt går att hitta svaret på frågorna som du tycker är svårast.

Hur bra är inte det? Jag hade önskat att jag upptäckt Trafiko när jag försökte ta mitt körkort. Nu är det kanske dags att ta tag i det igen.

Gillar

Kommentarer