Världen är skev

Jag har så mycket tankar och funderingar som jag inte vet hur jag ska formulera. I mitt huvudet går allting ihop. Varje liten tanke förklaras med perfektion, men när det väl ska skrivas ner går ingenting ihop. Alls. Det har varit så ett tag nu. Jag vet inte om orsaken är för att rädslan om hur responsen kommer se ut lurar någonstans eller om det bara är en spärr som snart kommer försvinna. För kanske är jag rädd för att placeras som den okunnige. För att jag bara är sexton år och egentligen inte ska ha några åsikter om världens befolkning eller politik. Eller för att mitt huvud helt enkelt gått i lås. Det är jobbigt det där. Att känna sig begränsad. Tänk att vissa människor får känna så varje dag i hela sina liv. Fan alltså. Nu tänker jag försöka få ner mina tankar.

Först och främst är jag arg. Arg för att jag som tjej blir nedvärderad. I Sverige är vi lyckligt lottade som kommit så långt i feminismen. Att jämställdheten är på rätt väg, fast det är en lång bit kvar. Vi är påväg. Men andra delar av världen då? Tjejer och kvinnor blir sålda mot sin vilja, bortgifta med en man som är fyrtio år äldre som hon aldrig någonsin träffat innan. Tjejer och kvinnor möter fortfarande alla äckliga sexistiska tankar och skämt som cirkulerar runt i vårt samhälle. DAGLIGEN. När ska kvinnor bli av med rädslan av att bli våldtagna varje gång en man går bakom dom på kvällen? När ska FOLK sluta bli våldtagna?

Jag är också så himla trött på den icke acceptans som finns bland oss människor. Alla är inte likadana. Det unika med oss människor är vår olikhet. Att vi alla ser olika ut, tycker om olika sorters kön, tror på olika gudar. Det är så fint. Varför förstöra det som gör oss till oss? Varför kan folk inte bara acceptera att det inte bara finns två kön? Att alla inte tillhör samma religion eller kultur? Att man inte kan basera en personlighet på grund av dess etniska bakgrund? När när när? Världen är så jävla skev och människor är skit. Det kommer jag tycka fram till den dagen då människor äntligen funnit respekt och acceptans gentemot varandra.

Gillar

Kommentarer