Veganska äppelkaksbollar

Visst ser det underbart gott ut? Det kan jag lova att det är.

Utöver mitt nyårsmål att äta mindre sötsaker har även "mer vegetariskt & nyttigare" intagit listan. Tror att min kropp kommer må så mycket bättre om den får äta mindre snabba kolhydrater t ex. Är en person som lever med migrän och får väldigt lätt huvudvärk om jag äter fel mat en längre period. Får hoppas att detta hjälper mot huvudvärken! Testade idag att göra veganska äppelkaksbollar. Inte smakat helheten än, men degen var god ;-)

Recept

1 dl fiber-havregryn

1 msk chiafrön

ca 1 dl äpplemos

en liten skvätt eko. havremjölk (ca 1 msk)*

1 tsk vaniljpulver

2 tsk kanel

1 tsk kardemumma

1/2 tsk riven muskotnöt


*Beror dock helt på om hur rinnig din äpplemos är. Tänk er att degen ska kännas som kokosbollsdeg.

Börja med att blanda havregrynen, äpplemoset, chiafröna och havremjölken i en bunke. Låt sedan degen vila i ca tio minuter så att chiafröna hinner dra åt sig vätskan.

Tillsätt sedan vaniljpulvret och kryddorna. Ni behöver inte ha samma mått kryddor som jag hade i, gå lite efter vad ni tycker! Du får helt enkelt prova dig fram.

Rör om.

......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Jag rullade mina bollar i kokos, men tycker man inte det är gott kan man utesluta det. Lät även bollarna stå i kylen en stund innan jag rullade dem för att det skulle bli enklare att forma bollarna till sin form.

  • Postad i: posted_inI köket

Gillar