6 sätt till ökad träningsmotivation

- Först och främst behöver du hitta en träningsform som passar just dig. För en del är gymmet alldeles perfekt medan andra föredrar dans, löprundor i skogen eller vanliga promenader. Om du inte tycker det är roligt att träna är det ingen idé att du fortsätter men det du håller på med. Träning ska vara roligt - det håller motivationen uppe!

- Sätt inte för höga krav på dig själv. Träning kräver teknik, uthållighet och styrka, något man måste bygga upp med tiden. Ha ett stort mål och sätt delmål på vägen som ska hjälpa dig nå dit du vill. Så fort vi inte klara något försvinner motivationen, men kan vi istället bocka av delmålen och komma en bit på vägen kommer motivationen bara öka.

- Att investera i nya träningskläder gör att man blir mer taggad att komma iväg till sin träningsform = ökad motivation. Tänk vad lite kläder kan göra!

- Uppdatera din playlist eller skapa en ny med musik som får dig att tagga igång. För mig fungerar hårdrock/rock och house extra bra. Jag får adrenalin i kroppen och motivationen stiger. Med en powerlåt som eye of the tiger t ex känner jag mig som starkast i världen.

- Oftast är det jobbiga inte att utföra träningsformen utan att komma iväg till den. Då brukar jag ta på mig träningskläderna, för om jag ändå har träningskläderna kan jag lika gärna åka iväg och faktiskt få något gjort. För att göra det hela lite lättare kan du göra ett veckoschema där du skriver in alla dagar du ska träna. Då är allting spikat och klart - det är bara att åka!

- Och skulle du för guds skull inte orka åka iväg är det hur simpelt som helst att göra övningar hemma. Även dom lättaste övning hjälper dig mot dig utveckling och istället för att inte göra något alls kan du göra något och tagga upp inför nästa träningsdag istället.

Gillar

Kommentarer