En lugn lördag och tankar kring corona

Hej fina! Hur mår ni idag? Det känns som att det var längesedan jag ställde den frågan till er. Jag hoppas innerligt att ni tar hand om varandra och andas mellan skolarbeten, livet och jobb. Det är så fruktansvärt viktigt.

Fick gå hem från jobbar idag igen.. Fredagen var tuff och det tempot var något min kropp förmodligen ogillade. Har fått ta antiinflammatoriska mediciner och kommer smärtan tillbaka igen är det återigen ett besök på akuten som väntar. Ugh! Ni vet vi det här laget hur trött jag på att vara just SJUK.

L ska träffa en kompis idag, så jag är ensam hemma. Har bunkrat upp med godis, en nocco och datorn, medan jag väntar på att han ska komma hem. En mysig och lugn lördag., precis vad min kropp behöver Det tycker jag är viktigt, speciellt i tider som dessa. Känner avsmak för alla festande därute - det handlar om ansvar.

Såg ett jättebra inlägg på Facebook, där en kvinna förklarade att man ska visa respekt gentemot varandra. Bara för att du är frisk och personen du möter är frisk, kan en person som inte tål denna typen av virus exponeras - just på grund av det. Allting sträcker sig alltid minst en arm ut. Det är viktigt att påminna sig om det!

  • Postad i: posted_inVardagen

Gillar

Mys med farmor på en torsdag

Min kära farmor kom förbi mig igår. Vi har inte setts på flera månader, men igår tog vi en fika hemma hos mig. Hennes hemmabakade muffins och prat om allt mellan himmel och jord blev eftermiddagens aktivitet!

Efter fikan tog vi oss ut på en promenad. Vi gick in mot Haga, stannade i lite affärer där det var lite människor inne och jag hämtade ut gardiner som låg på Hemtex och väntade.

Vi hittade massa fina detaljer till hemmet, men jag fick bara drömma. Fåtöljen är helt underbar och tillsammans med kudden gör den sig så himla fin. Fick en tröja av farmor, som vi hittade inne på en second hand butik

Och om promenaden kändes när jag kom hem? Svar ja. Behövde lägga mig och vila ett tag. Fick finbesök av en kär barndomsvän, som kom hem med mat till mig, innan L kom hem och vi myste framför en serie.

#bestofnouw

  • Postad i: posted_inVardagen

Gillar

Trött på att aldrig må bra - akutbesök och mediciner

Sjuklingen är tillbaka, men jag mår ändå bra efter omständigheterna. Igår natt (för visst är klockan 05 mitt i natten?) fick jag extrema smärtor bak i ryggen/sidan. Det hade egentligen börjat redan kvällen innan, men då trodde jag mest att det var en smärta för att jag suttit på ett konstigt sätt.

L fick köra in mig till akuten, efter ett varmt råd från en sköterska på 1177. Där började den eviga väntan innan det var min tur att träffa en läkare. Hon konstaterade ganska snabbt urinvägsinfektion, men efter en extra titt på mina värden, såg hon att mina njurvärden var dåliga. Njursten. En spruta och 2h observation senare fick jag åka hem med stränga order - ifall jag blir sämre. Då blir det akuten och operation, om det är riktigt illa.

Det är så himla frustrerande att aldrig känna att man mår bra. Eller att kroppen inte mår bra rättare sagt. UVI är något jag tampats med i många år och får ett x antal gånger, om jag har otur. Nu har det hänt väldigt många gånger på kort tid.

Att ständigt vara sjuk tar på psyket, men jag känner mig ändå bra. Jag mår bra.

Gillar