Alla hjärtans dag

Idag är en sådan dag där ångest bubblar. Även fast det är den så kallade kärleksdagen är det många som kan känna sig bortglömda. Ensamma.

Jag har aldrig tyckt att högtider är speciellt betydelsefulla. Förstår ni vad jag menar då? Det läggs så otroligt mycket prestation i vissa dagar, vilket skapar ångest när förväntningarna inte nås upp. Många väljer att se den "misslyckade" prestationen som något negativt och gräver ner sig i någon typ av sorg.

"Du har inte uppnått kärlek förrän du upplevt kärlek"

Kärlek är ett otroligt komplext ord, men som ofta underförstående förknippas med partnerskap. Att kärlek är såpass otydligt som det är tycker jag är det fina med kärlek. Att den kan upplevas överallt och hela tiden. Bara genom att ta en promenad med din hund eller umgås med vänner en fredagskväll, ta ett pass på gymmet eller kolla på serier en hel kväll. Så simpla saker som många inte tänker på.

Därför ska du idag inte känna dig ensam. Idag ska du spendera tiden för sig själv genom att ge din kropp och ditt sinne det det behöver. Umgås med din kompis, pappa eller partner, eller varför inte alla på samma gång? Sprid kärlek och var snäll mot alla. Och vad du än gör, sluta sätta prestation på högtider - njut av dem istället! Idag handlar inte om prestation, utan om att sprida & uppleva kärlek.

Gillar