Angående höstens träningsmål

Det var länge sedan jag satte mig ner och skrev om min träning - vilket är ganska konstigt med tanke på mitt stora intresse för just träning och för att det är något jag aktivt vill skriva om i bloggen. Under sommaren fick jag extremt mycket motivation till att verkligen börja träna på riktigt. Skrev ett träningsschema (som jag får planera om för att det inte alls passar in med all träning vi gör i skolan) började träna regelbundet och ordentligt samt började fundera över min kost såg ut. Under bara en månad såg jag resultat och när skolan började och dansen kom igång kände jag hur mycket mer kroppen orkade. Allting gick lättare.

I höst har jag bestämt mig för att fokusera på min kondition och överkropp, men främst konditionen. Missförstå mig inte i det jag kommer skriva härnäst; jag vill gå ner i fettmassa och upp i muskler. Det är inte för att jag på något sätt är onöjd med min vikt. Tycker faktiskt att vikten är helt irrelevant med tanke på att allting väger. Hud, organ, muskler, fett. Som alla har jag mål och ett av målen är att kunna titta i spegeln och se vad det är jag åstadkommit. Se hur stark min kropp blivit och se hur den formats. Jag tycker muskler är fint. Något jag också snabbt vill nämna är att träning ska ske på en hälsosam nivå. Det ska vara roligt att träna. För mig har träning alltid varit intressant. Kroppen är en fantastik maskin som klarar av så sjukt mycket och jag tycker det är roligt att pressa den och se vad den klarar av och inte.

Även kost tycker jag är otroligt intressant. På min första naturvetenskapslektion fick jag lära mig att man ska "äta regnbågen" och det har jag gjort i två veckor nu. Min kropp mår så mycket bättre. Dock tycker jag inte om att mixtra för mycket med vad jag äter. Just min kropp reagerar negativt på för stora förändringar och personligen skulle jag aldrig orka räkna kalorier eller mäta upp min mat. Jag äter det kroppen behöver och vill ha - om det inte är socker vill säga. Socker är något jag till hösten ska vara stenhård med. I övrigt äter jag inte speciellt ohälsosamt, men just den biten ska jag vara extra noga med ändå nu under hösten.

Så sammanfattningsvis är höstens mål helt enkelt att fortsätta med min träning som vanligt men lägga största fokuset på konditionen. Backintervaller, trappintervaller, intervaller överhuvudtaget, crosstraining, spinning, zumba, powerwalks och löprundor kommer bli relevant i höst. Idag drog jag faktiskt igång med höstens första konditionspass. Det blev fyrtio minuter varvning av powerwalk och löp och sedan stod jag femton minuter på xtrainen. ​Jag mår så bra.

Gillar

Kommentarer

BergAmanda
BergAmanda,
Ellendelin
Ellendelin ,
WilmaLundgren
WilmaLundgren,
Hej fina du! Var gärna med i min veckans blogg tävling, kram! ❤️
nouw.com/wilmalundgren