Balsammetoden

Jag har börjat med balsammetoden. Idag var första tvätten bara balsam och känner mig nöjd med valet att sluta med schampo. Håret känns mjukare nu och faktiskt mer vårdat, även fast det bara gått en dag. Efter sista-tvätten kände jag mig skeptisk då håret såg ut som en rishög, men nu börjar det successivt ta sig tillbaka - och efter bara en gång gör mig förbryllad.

På bilden ser ni vilket schampo och balsam jag använder. Åkte till en liten mataffär nära mig i tron om större utbud, så fick ta det bästa dom hade som var med på listan (länkar listan längre ner). Tanken är att börja använda billigare balsam senare, måste bara ta mig in till en bättre matbutik aka stan. Balsamet på bilden tänker jag dock fortsätta med och ha i topparna, men ett billigare tvättbalsam är obligatorisk.

Varför valde du att sluta med schampo kanske ni tänker. Mitt svar är simpelt, jag tror att mitt hår kommer må mycket bättre utav det. Mitt hår är väldigt lockigt och blir lätt extremt frissigt om jag använder fel schampo, vilket jag ofta gör. Det har bara hänt ett par enstaka gånger att jag faktiskt hittat ett schampo som passar min hårtyp. Och sedan har jag problemet att håret vänjer sig väldigt snabbt vid rengöring av samma produkt och ger så istället motsatt effekt - alltså att håret blir fettigt på en gång.

För er som vill läsa mer om metoden kan göra det här, väl inne på länken kan ni också klicka er vidare till listor med godkända sista-tvätten schampon, balsam, stylingprodukter m.m.

Nu ska jag hålla på med det här åtminstone hela sommaren och så får vi se. Det kanske inte alls blir den positiva effekten som jag vill åt. Det återstår att se. Hittills är jag ​hur som helst jättenöjd och hoppas att den här effekten håller i sig under hela användningsperioden. Huvudmeningen är att inte alls gå tillbaka till schampo.

Gillar

Kommentarer