Blandade bilder från Köpenhamn

När vi inte vandrade runt i staden låg vi i hotellsängen och myste. Här var det näst sista dagen och båda var otroligt trötta. Jag somnade strax efter bilden togs.

En gata nedanför Ströget hittar man underbara hus och en väldigt mycket lugnare atmosfär. Mycket personliga affärer med egenskapande varor. Så mysigt att gå längs Köpenhamns gator i höstsolen.

På lördagen var vi förbi det populära The Union Kitchen borta vid Nyhavn och jag beställde in den populära instagramkaffen. Kaffet var heeeelt magiskt, men 70kr för en liten cappuccino är väl lite att ta i, eller vad tycker ni?

Dock var jag inte speciellt impad av stället, fast jag hört så bra recensioner. Personalen kändes alldeles för stressad, nästan lite obrydd, och även fast maten var god tog det väldigt lång tid att få den. Stället var stimmigt, högljutt och trångt. Panik för mig som gärna vill ha lite space runt mig.

Men trots det är det absolut värt att besöka. Maten var ju trots allt magisk. Vi gjorde dock misstaget att inte boka bord innan, men kom in ganska snabbt ändå. Då vid baren, reserverar man får man sitta vid borden längs väggen. Så tips tips tips om ni ska dit. Boka bord!!!!!

Ännu mer fantastisk arkitektur.

På lördagen regnade det och vi bestämde oss för att gå tillbaka till hotellet efter en förmiddag på stan. Mot kvällen gick vi ut till DEJ, en jättemysig pizzeria runt hörnet, och beställde varsin Kevin Bacon. Till det hade vi en flaska rödpang och chips till efterrätt.

Nyhetsmorgon i hotellsängen efter frukosten blev nästan en rutin på morgonen. Här la vi oss en stund innan det var dags att checka ut.

Våffelpaus i Nyhavn. Perfekt gräddad våffla med mjukglass. Även fast det var kallt kunde man sitta utomhus under värmelampor. Nu snackar vi mys.

Mot sista dagen i Köpenhamn! Tog lite bilder medan jag väntade på Linus. Försökte få till en snygg kolla-på-mitt-nyfärgade-hår, men fick inte till det. Här ser ni förresten också det fantastiska (men lilla) badrummet. Den röda stenen fanns runt om på hela hotellet.

Vår sista promenad genom staden och vi hamnade naturligtvis borta vid Nyhavn. Fish'n chips med en Aperol kontra öl. Sedan gick vi mysandes mot hotellet och bort mot centralen för en tågresa hem.

  • Postad i: posted_inVardagen

Gillar

Kommentarer

NataliaP
NataliaP,
Super fina bilder! Vad mysigt ni hade 😊
nouw.com/nataliap
Ellendelin
Ellendelin ,
Tack, det hade vi!!
nouw.com/ellendelin
tiffanykarlsson
tiffanykarlsson,
Men vilken myshelg!!! Funderar på att stanna över i köpenhamn under min födelsedag, så kul!
nouw.com/tiffanykarlsson
Ellendelin
Ellendelin ,
Gör det, finns så mycket att göra och Köpenhamn är en sååå mysig stad 😊
nouw.com/ellendelin