"Dans är ingen sport"

Jag får ofta höra fraser som "dans är ingen sport" eller "när man dansar tränar man inte" och så vidare. Som dansare är det otroligt frustrerande att höra folk slänga ut sig sådana kommentarer, för dans är så mycket är än bara en sport. Det är ett sätt att försvinna från verkligheten om så bara för en stund. Ett sätt att förmedla en eller flera känslor i form av rörelser till musik. Det går att hålla med om att dans inte ligger på samma nivå som fotboll t ex, men nästintill. Dans kräver år av teknikträning, styrka, kondition och taktkänsla.

För mig betyder dansen allt. Det är något jag hållit på med sedan två års ålder och vad jag vet nu kommer jag aldrig sluta dansa. Under mina tuffa stunder i livet har dansen alltid hjälpt mig att hitta tillbaka. Dansen har också format mig till den självsäkra tjejen jag är idag. Minns en tid då min rygg inte riktigt samarbetade och smärtan var olidlig. Då fick jag träningsförbud och fick inte dansa på flera veckor. Allt var extremt jobbigt under de veckorna. Dels för att jag inte fick göra det jag älskar allra mest och dels för att jag inte fick en chans att komma till min egen värld. 

Så här får ni mitt svar till alla som säger att dans inte är en sport; Dans är en sport, men det är också så mycket mer. Ni borde testa :)

Gillar

Kommentarer