Det här med att känna sig ensam

Det är något speciellt med känslan av att vara ensam. Som att stå skrikandes i ett rum fullt av folk, men ändå inte höras.

Jag har insett att ensamhet aldrig går att komma ifrån. Det går inte att undgå att känna klumpen i magen, när alla umgås med varandra och du sitter hemma. Utan en inbjudan, utan en förfrågan. Klumpen i magen växer sig starkare och alla som en gång känt igen sig vet med facit i hand att det är senare på kvällen, när ensamheten gör sig som starkast, som tårarna kommer. Och dom slutar aldrig.

Fenomenet syns överallt. I filmer ser vi mammor gråtandes i köket, efter att få veta att mannen de trott ha älskat dem mer än självaste livet varit med någon annan. Eller pojken som gråter när lampan släcks som ett godnatt, för att mobbarna i skolan aldrig lämnar honom i fred.

Det slog mig förut hur många gånger jag gråtit i min ensamhet. Ibland bara för att det är skönt att få släppa ut alla känslor som laddat upp i kroppen. Det är sådan jag är som person, men också för jag många gånger känt mig just ensam. Och det hemska är att det är någon annan än jag själv som vet varför kudden är fuktig på morgonen. Alla människor har sina problem och det gör ont i hjärtat när jag tänker på hur många som i detta nu känner sig som ensammast.

Till er vill jag ge en stor varm kram och orden "det kommer bli bra". Det är okej att gråta när hjärtat värker som allra mest. Det är okej att känna sig ensam.

Gillar

Kommentarer

Mest lästa