En ångestfylld dag och hur man vänder den

Hörrni! Det fina vädret har gått över till en mer molnig variant av våren. Den blåa himlen syns emellan åt, vilket gör att vårkänslan fortfarande händer kvar. Jag hade en riktigt dålig dag igår. Tårarna tycktes aldrig sluta rinna och jag hade en enorm ångestklump i hela kroppen. Livet kändes tungt. På kvällen åkte jag bort till Linus och han vände på mitt humör.

Det är så svårt det där med ångest. Jag och min psykolog pratar ofta om vad man ska göra när det känns som värst. Då vill jag ju helst ligga i sängen och gråta - men det är en urusel lösning. Känslan blir bara värre då. Vårt lilla experiment är att jag ska göra två saker när den värsta ångesten slår till. 1. Göra en cirkel med magövningar. 2. Räkna från 1000 med fyra steg neråt. Försökte med alternativ nummer två igår, men huvudet orkade liksom inte.

Idag mår jag mycket bättre. Sov elva timmar inatt och fick en förmiddag ihop med min älskling. Den sömnen behövde jag verkligen. Det är svårt att slå en morgon när man vaknar av sig själv - utvilad. Nu har jag varit hemma ett bra tag. Tog en promenad strax efter att jag kom hem och tog sedan en paus från datorn för att mysa med familjen och äta tacos. Det är ju faktiskt fredag idag. Solen lös igen när jag kom tillbaka in till värken. Är väl det fantastiskt! Nu säger jag och min ansiktsmask godnatt. Kram!

Gillar