En annorlunda midsommar

Glad midsommar hjärtan! 💛 Klockan är ganska sent just nu, men jag vill ändå hinna in till er idag och önska er en fortsatt fin dag. Jag hoppas verkligen ni tog vara på varandra och myste med nära och kära - de ni håller varma om hjärtat helt enkelt.

Min midsommar blir lite annorlunda i år. Mamma är sjuk och därför blir det bara vi. Självklart är det mysigt också, men det blir konstigt när vi alltid firar tillsammans med släkten. Hade hon varit frisk hade det förmodligen blivit ett litet firande med dom närmsta.

Vi startade igång midsommar vid lunch. Då blev det sill, köttbullar och allt vad som ingår i en traditionell midsommarlunch. Jag är inget fan av sill, men köttbullar faller mig väldigt bra i smaken.

Sedan blev det förstås jordgubbar med vaniljvisp. En midsommarklassiker. Tråkigt att jordgubbarna är så dyra dock. Tror vi betalade 99kr för en ask. Ännu ett spår av vår älskade Covid.

Medan maten tillagades passade jag på att ta en lång dusch och lägga en rengörande ansiktsmask.

Till middag blev det hel laxsida med en fräsch sommarsallad. Perfekt avslut på denna matdag. Efterrätten får ni se i ett annat inlägg! Jag somnade sedan i soffan och kom precis upp och skrev det här inlägget.

Vad brukar ni göra på midsommar? För mig är det här en familjetradition. Jag aldrig haft en umgänge där fest är inkluderat, eller inte blivit medbjuden. Vilken jag inte klandrar någon för, jag tycker om att vara med familjen på midsommar. Vi firar alltid ihop med närmsta släkten. Äter otroligt god mat och spelar kubb och sällskapsspel. Midsommar för mig innebär lugn och frid - medan det för andra enbart är en högtid för alkoholen.

Nu ska jag sätta på en serie och försöka sova. Den här dagen har varit lite jobbig psykiskt av olika anledningar. Vilket är helt okej, men det tar på krafterna. Glöm inte att ta hand om varandra. Kramar till er 💜💛🧡

Gillar