Fredagspepp + små enkla tips till en mer mättsam gröt

Hallå gänget - äntligen fredag! Eftersom min kurs på morgonenkvisten är avslutad börjar jag nu halv ett på fredagar. Hur underbart? Fick ingen sovmorgon idag dock, min katt krafsade på dörren vid halv sju. Tog tag i kragen och åkte iväg till centrum för att hämta ett paket.

I affären hittade jag en ny smoothie och HERREGUD vad den smakade gott. Jag köpte två olika, men den ni ser på bilden innehåller äpple, apelsin, banan, passionsfrukt, citron och spirulina. Mitt älskade spirulina. Har börjat ta en shot varje kväll igen för att boosta immunförsvaret.

Ni är ju väl medvetna om min kärlek till gröt, den perfekta och snabba frukosten. Nackdelen är att gröt inte är speciellt kalorifyllt och bara innehåller kolhydrater. Jag har därför en del knep som håller mig mättare längre.

Först och främst, toppa jag alltid min gröt med med frukt och/eller bär. Det gör att smaken blir mycket sötare. Därefter har jag pumpafrön för att få en källa till protein och få i mig nyttiga fetter. Kokos brukar vara gott att lägga på också. För en ännu längre mättnadskänsla är proteinpulver ett bra alternativ. Jag har slutat med det helt, för att min allergimage sa stopp.

Att dricka något mer mättsam vid sidan av är också ett alternativ. Jag brukar oftast vara för mätt för att orka en smörgås. Njut av er frukost, nu ska jag äta min underbara gröt.

  • Postad i: posted_inI köket

Gillar

Kommentarer

FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Bra tips, tack! Jag älskar att äta davosgröt på morgonen! Såååå gott! Måste dessutom säga att jag gillar din header - du passar så bra i gult!
nouw.com/frökenrödlök
Ellendelin
Ellendelin ,
Åh, det har jag aldrig testat! Och tack, vad glad jag blir 😊
nouw.com/ellendelin
sarakarlssonsse
sarakarlssonsse,
men alltså muuuums😍✨🙌🏼
nouw.com/sarakarlssonsse
Carolinejohansson_
Carolinejohansson_,
Gröt är bästa frukosten, äter alltid det! 😊
nouw.com/carolinejohansson_