Har du försäkrat din katt?

I betalt samarbete med Kattförsäkring.se

Jag har alltid växt upp med djur, och då katter speciellt. Redan innan jag och min lillasyster ens var planerade, hade mamma och pappa en liten katt. Det var en fisförnäm lite dam, som gärna ville ha saker på sitt eget vis. Ofta fick man höra ett starkt "fräs", om det inte passade henne. Hon fick sedan en syster, Lisa, som älskade att busa med systern.

Båda två gick bort tack vare sin höga ålder. Senna, den fisförnäma damen, blev hela arton år innan livet tog slut. Hon fick en tumör i magen mot slutet, vilket gjorde att hon inte orkade mer. Lisa blev några år yngre och fick avlivas pågrund av en tumör i munnen, som gjorde att hon inte kunde äta.

Ett par år senare skaffade vi Optimus, en stor Maine Coon,som dessvärre inte klarade sig speciellt länge. Han var sjuk redan när vi köpte honom, men det visade sig inte förrän ett par år sedan och han klarade sig inte.

Idag har vi två fantastiska katter hemma hos mina föräldrar. Genom åren har båda katterna behövt ett ex antal veterinärbesök, med allt från getingstick till hudsjukdomar, och jag är otrolig glad att mina föräldrar är så kunniga med just försäkringar och att dom har hittat det som passar våra katter.

För den som inte är lika kunnig är jag glad att hemsidor som kattförsäkring.se finns. Det är en tjänst som jämför olika försäkringar, för att du ska hitta den som passar dig allra bäst. På hemsidan förklaras det var en försäkring är och vad alla olika delar betyder - ett stort plus för någon som ska köpa en katt för första gången. Det är en hel djungel där ute och det gäller att ha något som passar din katts och dina behov.

Våra killar idag mår väldigt bra och att jag berättar om våra tidigare katter är helt enkelt för att förklara vikten av att ha en bra försäkring. Att gå till veterinären är en stor kostnad. Blir katten sjuk permanent, är det med stor sannolikhet hög risk för en hel del besök hos djurdoktorn. Det gäller att vara förberedd.

Är det dags för mig och L att köpa katt i framtiden kommer jag definitivt använda mig av tjänsten som kattförsäkringar har tagit fram. Det finns ingenting bättre än smidiga hemsidor, som enkelt förklara för någon som inte kan. Men som framförallt jämför de olika alternativen för dig.

Gillar

Kommentarer

Matildaogren
Matildaogren,

Så viktigt med försäkring! Behövt gå på diverse veterinärbesök med mina små pojkar <3

nouw.com/matildaogren