Hemmadag och jul-snack

Decembermånad associeras för många med jul och julmys, så även för mig. Jag älskar hela månaden. Den är mysig, jag fyller år och årets mysigaste högtid firas, även fast julmat inte går ihop med mina smaklökar. Jag menar - man äter ju samma typ av mat vid fyra tillfällen om året.

Nu när jag har varit hemma i två dagar har jag tänkt mycket på julen. För mig innebär julen mys med släkt och familj medan det för andra är den värsta tiden på hela året. Alla har inte den närheten till familjen som jag har eller någon att vända sig till alls. Det kan handla om både missbruk och dålig kontakt med föräldrar och syskon. Jag tycker vi borde tänka mer på den biten och försöka förstå. Julen är så känsloladdad på alla olika plan.

En sak jag älskar speciellt med december är hur stämningen förvandlas till magi. Julkalendern drar igång, husen pyntas med rött och ljusen blir sådär juligt mysiga, som det bara kan bli nu. Allting blir så varmt. Och på tal om varmt, nu ska jag koka mig en kopp te och se dagens avsnitt av julkalendern.

Gillar

Kommentarer