Idag startar mitt nya liv

Igår eftermiddag kände jag att det var dags att komma tillbaka till rutiner inom träning. Ofta försvinner motivationen och jag slutar gå till gymmet. Helt plötsligt är det roligare att ligga i sängen och kolla på serier, snarare än att göra kroppen gott.

Den största anledningen till att jag alltid börjar om är just motivationen och att fantasin till att kunna variera träningen flyter ut. Mina övningar ser alltid likadana ut och vikten är nästan alltid densamma. Jag kommer aldrig vidare.

Efter att ha sett att GraceFitUK (hennes instagram KLICK) startat en utmaning via sina e-books och jag blev givetvis nyfiken på vad det innebar och hela kalaset slutade på ett köp av alla tre böckerna och en fattigare plånbok, men något jag känner på mig är en investering i hälsan. Nu har jag alla mina gympass planerade sex månader framåt, vilket kommer spara massor med tid, och jag kan enkelt utgå efter mina förutsättningar.

Grace har alltid varit en väldigt stor inspiration för mig inom träning. Hon pratar mycket om träning som en livsstil och pratar aldrig om massa konstiga dieter eller sätt att leva på. Hon är jordnära och jag känner att vi delar samma intresse för träning båda två. Det känns liksom äkta det hon säger. Sådant är guldvärt.

Jag har nog aldrig mått så bra som när jag tränade flera gånger i veckan och åt bra mat. Det är en metod som fungerar för mig. Absolut inte en livsstil som passar för alla, men en hälsosam kost och träning av alla slag gör kroppen allt annat än ont. Sedan en tid tillbaka har jag även slutat äta mjölk och min mage mår utmärkt. Egentligen är jag mjölkallergiker men reagerar olika mycket på olika produkter, vilket gjort att allting varit ganska flummigt = allergin har inte tagit på allvar.

Nu är jag redo att ta tag i livet igen för att må så bra som jag bara kan. Nu har jag sex månader av planerade träningspass som kommer vara både utmanade och varierande. Jag saknar att må riktigt jäkla bra och där spelar kost ihop med träning en väldigt stor roll. Min kropp reagerar väldigt starkt när jag inte äter ordentligt eller "fel saker". Samma sak med träning. Mina knän och rygg säger ifrån väldigt snabbt om jag inte rör på mig.

Så nu kör jag på och ni får följa med på den här resan - min resa mot det bästa liv jag kan ha. För vissa låter detta helt absurt, men vi måste lära oss att acceptera att alla mår bra av olika livsstilar. Det som fungerar för mig behöver nödvändigtvis inte fungera för just dig. Varje vecka kommer ni få en utvärdering av veckan som gått, tankar och det som kanske inte gått som jag velat. Detta hittar ni under kategorin "work out"!

Gillar