Jag tror inte att jag känner någon som INTE har blivit sexuellt trakasserad

Jag kan inte räkna på mina fingrar hur många gånger en man har tittat på mig med ett sug i blicken, hur många gånger jag fått stå upp för min prestation (för jag är ju stark för att vara tjej..), hur många gånger en man tagit på mig utan min tillåtelse, hur många gånger jag varit med när en grupp män busvisslat åt mina kompisar eller fått lugna en tjejkompis som blivit förföljd på väg hem från krogen.

Varje dag möts kvinnor världen över av sexualisering och objektifiering. Det har blivit en vardag som på något vänster blivit accepterad och som det, oavsett hur mycket ämnet tas upp, inte blir någon ändring på. Kampen lever vidare, men blir inte riktigt tagen på allvar.

Hashtagen METOO visar starkt på hur på hur många kvinnor som utsatts för någon typ av trakasseri och/eller överfall. Jag vet inte hur många facebook statusar jag sett eller hur många storys jag öppnat med hashtagen skriven - bara idag. Det är så himla viktigt att vi visar hur stort problemet faktiskt är, och att vi visar varandra att vi inte är ensamma.

För även om det här inte en lösning på ett komplext problem är det en bit på vägen och förhoppningvis har vi gett våra gärningsmän en riktig tankeställare. Det är sällan kvinnan som är problemet, snarare tvärtom. Kom ihåg att dina kläder aldrig spelar någon roll, att ett nej inte nödvändigtvis behöver vara ordet nej - det kan visas med en gest och den gesten är lika mycket värd, att ingen man någonsin har rätten att ta på din kropp utan ditt medgivande, att det aldrig är ditt fel.

#metoo

Gillar

Kommentarer