Krönika: "Jag tänker på dig, men du lägger inte en tanke på mig."

Jag vaknar av en djup inandning.

Kudden är blöt och jag drar snabbt slutsatsen att det är från tårar, för mitt ansikte känns blött och mina ögon pulserar sådär som dom gör efter att man har gråtit, mycket. Mobilen visar 04.23. Jag drar snabbt täcket över huvudet och känner genast nya tårar bildas. Försöker intensivt blinka bort det som kommer göra kudden ännu blötare och ögonen ännu mer svullna.

Såhär har det varit varje dag i två veckor. Det var då du bestämde dig för att lämna mig och allt jag fick var ett telefonsamtal. Ingen förklaring, inget förlåt - bara ett jävla telefonsamtal. Allt det vi hade byggt upp, allt det fina vi gått igenom tillsammans bara rasade och en ny spricka i mitt redan spruckna hjärta bildades.

JAG HATAR DIG. JAG ÄLSKAR DIG.

Jag minns orden så väl. Det går inte att glömma hur hjärtat hoppade ur bröstet, föll ner på marken och lät sig trampas på av dig. Tusen knivar stack i bröstet samtidigt och all luft pyste ur mig samtidigt. Jag kände inte igen dig. Rösten som alltid var varm och känslofull hade förvandlas till kall och känslolös. Som om något demoniskt tagit över ditt sinne. Det som en gång hade varit ett vi hade krossats av ett telefonsamtal. Ett jävla telefonsamtal.

Så nu ligger jag här med söndergråtna ögon, en våt kudde och ett hjärtat ännu mera krossat än förut. Jag tänker på dig, men du lägger inte en tanke på mig.

Gillar