Lite tankar kring corona - hemma med feber

Jag gick hem från jobbet med feber idag. Ligger nu i sängen med myskläderna på och en kopp kaffe i högsta högg. I och med hysterin kring Corona gick jag hem lite tidigare. Man vet ju aldrig. Så det känns bättre att vara på den säkra sidan. Känner mig mestadels trött och febern är inte jättehög, men den slår till ibland. Huvudvärken är väl det som är värst.

Och vi kämpar på i mataffärerna ska ni veta. Trycket påminner om julhandeln och tempot är högt. Att känna sig febrig ihop med högt tempo - ingen bra kombo. Kunderna är lika förvirrade som vi är. Jag kan nästan tycka att det här är läskigare än själva viruset. Se hur samhället förbereder sig för en kris, vilket det faktiskt inte är. Det finns ingen anledning till att bunkra om man inte faktiskt är sjuk. Och även då är bunkra en överdrift. Hyllorna i butiken gapar tomma, det har nog ingen missat. Så ja kompisar, det är tufft att jobba i en mataffär i tider som dessa.

Igår kom jag in civilklädd och väntade på Linus som stängde butiken ihop med mina andra kollegor. Det slutade med att jag och en till som handlade privat gjorde kvällsrutinerna medan personalen som jobbade höll alla kassor öppna. Ja, ni fattar ju. Hela grejen är sinnessjuk. Viruset ska man absolut ta på allvar och ha respekt för, men hysterin media har framkallat är hejdundrande onödig. Hur känner ni kring hela Corona-situationen?

Gillar

Kommentarer