Magisk tryffelpasta med oxfilé och parmesan

Har ni någonsin ätit en pasta, som ni tyckte var helt underbar, och som ni återskapat hemma - men gjort ännu bättre? Det gjorde jag i veckan. En magiskt krämig tryffelpasta med parmesan och oxfilé

Det var väldigt enkelt, vilket jag tycker är viktigt i matlagning. Enkelt, och gärna gå fort. Vi hade oxfilé i frysen, som jag hackade i tjockare strimlor, vilket gav sådär lagom stora bitar. På restaurang kan man ibland få ut stora filéer, vilket oftast inte uppskattar av i alla fall mig.

Det ni behöver är 500g pasta av eget behag, oxfilé i önskad mängd, en gul lök, tryffelolja, smör, grekisk yoghurt, soya, två paket med Philadelphia tryffel, persilja och en vällagrad parmesan.

Undertiden jag gör dessa steg kokar pastavattnet och pastan. Vi valde Penne Rigate och det passade perfekt för oss.

Jag började med att hacka löken och steka den tillsammans med smör. Oxfilén var färdighackad, så den körde jag ner i stekpannan ihop med soya, salt och peppar. Här får man avgöra lite själv, men jag gillar min oxfilé medium rare och därav valde jag att sänka värmen när den fortfarande var lite blodig.

Blanda i grekisk yoghurt och låg steka på lågvärme till pastan är klar. Häll av pastan, blanda i Philadelphian och röran med köttet. Toppa med persilja och riven parmesan. Jag föredrar stora remsor, men det går såklart bra att riva den i mindre bitar.

Varsågoda! Här har ni receptet på en helt underbar pasta. Lagom krämig och sådär ljuvligt god. För dig som älskar tryffel - ös i med tryffelolja!

#bestofnouw #recepttips #tryffelpasta

Gillar

Kommentarer