"Människor i sig är intressanta varelser"

Livet är något som förbryllar mig samtidigt som det är ett ord fyllt av rädsla. Vårt liv är fullt av överraskningar, härliga upplevelser, glädje och tårar. Det som har satt mina tankar på högvarv det senaste är - tänk om man lever livet på helt fel sätt? Tänk om livet man lever nu var ämnad åt någon annan och att en helt okänd person lever det liv som var ämnad åt dig. Så ska man absolut inte tänka, utan leva livet som man känner för och göra det till 100% men ibland undrar man.

Människor i sig är väldigt intressanta varelser. Vi är så otrolig smarta som kan kommunicera med varandra, bygga saker som håller i alla väder och upptäcker nya saker varje dag. Men istället för att vara snälla mot varandra och använda vår kunskap till bra saker väljer vi att på ett omänskligt sätt kriga mot varandra, starta bråk som kostar oskyldiga människor livet. Det är sjukt att världen formats som den gjort men då tänker jag - undra vad som hade hänt om vissa stora händelser inte ägt rum. Vad hade hänt om Columbus inte upptäckt Västindien t ex. Eller om elektriciteten inte uppfunnits, eller vapen inte fanns. Det hade varit intressant att veta. 

Livet är intressant och något jag tänkt väldigt mycket på. Egentligen finns det inget rätt eller fel, men tänk om det finns det eller tänk om vi egentligen bara styrs av andra varelser, som i Sims. Så många frågor, så lite svar. 

Gillar

Kommentarer