Recept på den perfekta äggröran

Godmorgon fina ni! När jag verkligen inte vill äta frukost på morgonen är äggröra min go-to. Det är lätt att göra, mättsamt och kräver lite jobb efter maten, det vill säga den älskvärda disken. Jag älskar när röran är krämig, sådär som man bara får på en lyxigare brunch eller frukost.

Recept för min äggröra

Idag använde jag mig utav tre ägg, en skvätt av Oatlys havregrädde, fryst basilika, skinka som vi hade i kylen (annars köper jag strimlad skinka som finns färdigt i matbutikerna), en nypa salt, svartpeppar och chilipulver. Jag går ofta på känn. Ett tips är att inte ta för mycket av havregrädden. Den finns till för att göra röran krämig.

Tillagningen är lätt. Lägg äggen i en stekpanna som står på medelhög värme och häll sedan på grädden. Sen brukar jag lägga på mina kryddor, tillbehör och sist men inte minst - basilikan! Väntar man för länge med att tillsätta skinkan tycker jag det är svårt att få en samhörighet i röran, om ni förstår vad jag menar. Tricket för att få en krämig äggröra lärde jag mig av Gordon Ramsay. Man ska steka med pendlade temperaturer, det vill säga växla mellan att steka på plattan och ställa av stekpannan från plattan.

Och sådär! En krämig och mättsam frukost (eller lättare lunch)! Med kaffet som kompanjon är jag nu redo att möta dagen.

  • Postad i: posted_inI köket

Gillar

Kommentarer

elinm
elinm,
Åh vad gott! 😊
nouw.com/elinm
Ellendelin
Ellendelin ,
Supergott!! kram
nouw.com/ellendelin
Sabinakj
Sabinakj,
Det där såg riktigt gott ut! Får testa det där någon gång 😃
nouw.com/sabinakj
Ellendelin
Ellendelin ,
Gör det, helt underbart gott
nouw.com/ellendelin