Skolan är fel upplagd

Under ett par veckor har jag känt att något är fel, vilket jag skrivit lite om på bloggen. Allting är rätt egentligen, men någonting är ändå fel. Under den senaste veckan har jag börjat få tryckningar i bröstet, lite som knivstick i hjärtat. Det är extremt obehagligt, då det väcker minnen från yngre dagar då hjärtat krampade i sex-sju timmar. Kollade upp det då, men det var ingenting farligt och sedan dess har jag inte känt någonting förrän nu. Har grubblat samt googlat fram och tillbaka det senaste och kommit fram till att det är skolan som stressar och att detta är stressymptom jag känner.

I morgon har jag matteprov och jag tror att de är den främsta anledningen till min smärta och stress. Matematik är inte min starka sida och på de senaste proven har jag inte kunnat prestera så bra som jag vet att jag kan. Att jobba på lektionerna går super och jag förstår det mesta, behöver sällan hjälp och jobbar alltid det som ska göras. Ändå går det inte att prestera på provet. Det är som att hjärnan sätter sig på en sorts spärr Jag jobbar så hårt, men det lönar sig ändå inte. Jag skulle nog säga att jag har ganska grov ångest över detta. Vet inte riktigt vad jag ska göra för att kunna förbättra mig, det känns som att allt redan är testat.

Något annat som tynger ner är att det är så mycket i mattekursen. Jag går 1B, vilket inte är jättesvårt men det är FRUKTANSVÄRT mycket. Nya saker varje lektion och vi får i princip ingen lektionstid alls tillägnad åt att jobba i boken, alltså får man ta hem. Problemet med detta är att man inte får den hjälp man behöver, så förstår du inte och dina föräldrar inte kan hjälpa dig. Ja, då är du körd. + allt annat man måste göra hemma, både skolrelaterat men också fritiden, för den får man inte glömma av. Ska inte klaga, men det är så fel upplagt och jag vill inte att skolan ska vara ett ställe som får mig att må dåligt. Att en smärta och oro orsakas av skolan känns så himla konstigt. För så ska det väl inte vara?

Snälla skolverket, kan ni göra kurser som faktiskt är rimliga för en människa. Vi är inga robotar.

Gillar

Kommentarer