Starta måndagen på bästa sätt

Från söndag till måndag hade jag nattgäst hos mig. Resten av skolan var ute (typ haha) men ingen av oss kände för att festa, så vi låg i sängen med choklad, nötter och Grease på högsta volym. Det finns ingen bättre film! På måndag morgon var vi därför pigga och körde ett ryggpass. Jag har som uppgift i skolgympan att skriva ett träningsschema och mitt fokus ligger på rygg.

Det kan ju faktiskt inte bara vara jag som älskar att starta måndagar med träning? Förra våren var jag jätteduktig på att gå på gruppass innan skolan började. Då hade jag endorfiner i kroppen hela dagen och startade veckan på ett grymt sätt. Där har jag gjort upp tre anledningar till varför träning på en måndag startar veckan på bästa sätt.

△ Som jag nämnde precis, det blir en väldigt positiv start på veckan. Kroppen har fått arbeta (som den faktiskt är skapt till att göra) och är därför fylld av endorfiner som gör oss lyckliga!

△ Du sover otroligt skönt på kvällen sedan. Efter en stökig helg är det skönt att kickstarta veckan med något positiv för att sedan få ut något positivt ur det. Jag sover som bäst när jag har tränat på morgonen, bättre än om jag tränat på eftermiddagen.

△ Träning fungerar lite som terapi för mig och därför är det den sista anledningen till varför du ska starta vecka med träning på en måndag. När du tränar är det lätt att putta undan negativa tankar, vilket ger dig fritt space att koppla bort och prioritera dig själv. Att prioritera sig själv är något jag värdesätter extremt högt!

Vill också vara tydlig med att träning inte behöver resultera i gym. Yoga, hemmaträning och en promenad är precis lika mycket träning som ett pass på gymmet!

Gillar

Kommentarer