Trotsade presationsångesten

Hade tänkt att göra en "min dag i bilder" till er igår, så att ni skulle få se hur en föreställningsdag ser ut för oss. Tror ni jag kom ihåg det?

Fullspäckad gårdag må jag säga, men otroligt kul! När man går en estetisk linje går man en kurs som heter estetisk kommunikation, vet egentligen inte vad den innebär mer än vi hållit på med mycket konst, analyserande, improviserande, samarbetsövningar osv. Många ser eskon som ett ganska flummigt ämne, vilket jag också ser det som. Hur som helst har vi nu fixat ihop en föreställning på tre akter där alla tre grupper ska visa upp sin tolkning av ordet drömmar. Ett väldigt brett område, men vi lyckades få ihop en väldigt bra del och alla andra grupper var helt fantastiska! Så kul att se.

Jag har nämnt många gånger på bloggen om min prestationsångest och ångesten jag får inför redovisningar i skolan. När vi satt och bollade idéer till föreställningen kände jag att mitt huvud och min ångest behöver en utmaning, så jag tog på mig ansvaret att framföra ett statement. Igår när det var dags kände jag hur nerverna långsamt kom krypandes längs ryggraden. Gick igenom mening för mening och innerst inne visste jag att orden satt som berget, jag visste att jag kunde det. Föreställningen var igång och vi var nummer fyra av sex grupper. Hela tiden gick jag igenom i huvudet vad som skulle sägas, för att det inte skulle gå fel. Tillslut var det våran tur, vi körde vårat intro och plötsligt stod jag där i spotlight och skulle säga ett statement jag visste att jag kunde. Två första meningarna gick bra men sedan fick jag total blackout. Utan att tänka på det flög en svordom ut och alla började skratta vilket jag också gjorde, det var ganska kul. Nervositeten släppte, orden kom tillbaka och jag drog igenom resten av texten och vår del var igång. Även kvällen gick strålande, och då utan svordomar.

Är extremt stolt över mig själv som tog initiativet att utmana mig själv och framförallt utmana det som faktiskt är en av mina största rädslor. Det gick hur bra som helst och även fast det blev fel i början gick det att skratta bort. Det är absolut ingenting att känna ångest för .Nu har jag bevisat för mig själv ännu en gång att det inte är så farligt att stå inför folk och prata. Allt går om man bara bestämmer sig för det.

Gillar

Kommentarer

sannal
sannal,
Åh vad bra!!!
nouw.com/sannal
Ellendelin
Ellendelin ,