Uppdatering kring diet; Min nuvarande form

Otroligt roligt och se vad lite ändringar i kosten kan påverka. Det har inte gått speciellt lång tid (typ en vecka hahah) sedan jag annonserade om kostförändringen, men på så kort tid har jag hunnit se märkbara resultat. Ska dock vara noga med att förklara att jag hållit mig undan från sötsaker och relativt mycket snabba kolhydrater i snart tre veckor. Nu har jag utökat den kosten och äter istället mer protein och mer bra kolhydrater. Länk till inlägget finns lite längre ner i detta inlägg.

Först och främst är det mest märkbara min trötthet. Jag är, som alla andra tonåringar, extremt trött av mig och detta på fel tidpunkt. Oftast precis innan middag som sedan går över till att bli överpigg = svårt att somna på kvällen. Nu är jag istället trött på rätt tidpunkt, alltså när det faktiskt är dags att sova. Jag som brukade ha svårt att somna somnar nästan direkt. Sedan har jag otroligt mycket mer energi än tidigare. Jag vaknar och känner mig utvilad jämfört med förut då jag vaknade och hellre somnade om än att klicka upp ur sängen. Ihop med kontinuerlig träning har jag lyckats bygga muskler på en väldigt kort tid. Jag känner mig starkare och jag är starkare.

Vill också bara klargöra att detta inte är någon form av "jag vill gå ner i vikt jag vill bli smal" metod jag håller på med. Mitt liv kretsar väldigt mycket kring träning för att det är så extremt roligt. Och dansen, som kräver sina tränade muskelgrupper och konditionen. Att äta rätt behöver inte handla om att vilja bli smal. Det handlar snarare om att vilja göra vad som är rätt för kroppen, vad kroppen mår bra av. Sen är det självklart att man ska få njuta av livets alla godsaker, men jag väljer hellre tillfälle än att äta socker flera gånger i veckan. Vad vågen visar kommer aldrig spela någon roll för mig, det är vad jag ser i spegeln som alltid kommer väga tyngst. Jag älskar min kropp och därför vill jag göra vad den mår bäst av.

Gillar

Kommentarer

Mest lästa