Utvärdering av träningsschema | vecka 1

Jaha, det har redan gått en vecka sedan jag började med mitt träningsschema. Jag nämnde i mitt första inlägg (LÄNK) kring schemat att jag tänkt göra en utvärdering efter varje vecka och jag har därför förberett ett par frågor som återkommer i varje utvärderingsinlägg.

Först och främst vill jag förklara hur upplägget i schemat är. Själva grejen är att få ut så mycket träning utav så lite tid som möjligt. Passen är planerade till en timme, men med uppvärmning och stretching får man nästan räkna med en halvtimme plus. Man jobbar mycket med supersets och dropsets. Man tränar fem dagar i veckan, vilar två dagar, och det är planerat i ben, armar och bröst, ben med fokus på rumpa, rygg och axlar och kondition + mage.

Hur känns ?

Kroppen känns väldigt sliten. Jag lyckades starta schemat under årets mest intensiva dansvecka. Det blev omedvetet en vecka bara bestående av dans och tillsammas med mitt enorma sug efter att komma igång med schemat blev det väldigt mycket. Jag var noga med kosten och fick det att funka ändå.

Nu känner jag mig småsjuk dock. Så himla tråkigt. Vid sådana här tillfällen är det viktigt att lyssna på kroppen, så jag hoppade sista dagen och vilar istället.

Vad gick bäst / vad gick sämst?

Det försa benpasset kändes otroligt i benen och träningsvärken efteråt var BRUTAL. I söndags körde veckans andra benpass och kunde fortfarande känna värken i vissa positioner. Jag gick därifrån nöjd och skakig. Det kändes att kroppen hade jobbat stenhårt.

Veckans sämsta måste nog vara att jag håller på att bli sjuk. Med ingefära, citron och honung kan jag förhoppningsvis stoppa ett utbrott, men för mig som hypokondriker stoppar det allt. Jag vågar inte träna.

Har du förbättrat något från förra veckan?

I samband med schemat har inte någonting förbättrats. Den här veckan har snarare handlat om att mäta min styrka för att kunna jämföra när träningsperioden är över. Överlag känner jag mig starkare och är extremt nöjd med mitt köp. Nästa vecka kan bara bli bättre!

Vad är målen för nästa vecka?

Just nu vill jag förbättra mig i bänkpress och ta 50 kg i marklyft sedan min skada i somras. Overall känns kroppen väldigt bra, men jag måste dock bli noga med att stretcha efter varje pass.

Gillar

Kommentarer

Louise,
men wow vilken härlig blogg du har! så glad att jag klickade in 😍 kommer följa flitigt
www.louisemjonsson.com
Ellendelin
Ellendelin ,
Men fina du! Vad glad jag blir, kram på dig <3
nouw.com/ellendelin