VAD SKA JAG GÖRA EFTER GYMNASIET?

Har fått en del frågor om vad jag har för planer efter gymnasiet och hur jag tänker kring allt med studenten. Sedan barnsben har jag haft en ganska klar bild av vad jag vill jobba med. Det var någon gång kring gymnasievalet som jag blev hundra på att dans var det som skulle bli mitt framtida yrke.

Det finns en del utbildningar att gå om man vill bli dansare. En del kostar och en del är gratis, lite beroende på vad man vill bli och var man vill plugga. Min högsta dröm är att åka till London och läsa "Jazz theatre dance". Kursen är antingen på ett år eller tre år. Där är väl pengarna som äg det största problemet. Det är inte bara utbildningen (som kostar 120 000kr per år!!!!!) som ska betalas, utan också mat, boende och annat nödvändigt. Det optimala är att gå på min första plan, att plugga här i Göteborg. Det är faktiskt på dansskolan jag började dansa på som liten. Ganska kul!

Balettakademien som skolan heter tar dock bara in folk vartannat år och jag missade min chans förra året, vilket gör att jag ofrivilligt måste ta ett sabbatsår. Ser dock det som en fördel, för då kan jag ta klasser, jobba och verkligen vara i min bästa form till audition. Sedan kommer jag förhoppningsvis in och då är början till min största dröm uppfylld. Jag är på gång.

Går det inte vägen är planen och leta efter en annan skola. Har kollat både i Stockholm och Oslo, sedan finns även Danmark och Tyskland. Vad som än händer tänker jag inte ge upp. Det finns så många chanser och alternativ.

Gillar

Kommentarer

iidajjohansson
iidajjohansson,
Men vad kul, håller tummarna!! 😊
nouw.com/iidajjohansson
Ellendelin
Ellendelin ,
Åh Finisen <3
nouw.com/ellendelin