Vart finns motivationen?

Jag är en studiemotiverad elev och det har alltid gynnat mig. Så fort en uppgift utdelats har jag varit bland de första som har lämnat in och jag har lagt ner enormt med tid för att allt ska bli så bra som det bara går. Trots att motivationen inte alltid varit där har saker löst sig ändå. Min vardag har kretsat kring hur mycket plugg vi har och att få allting gjort så fort som det bara går, för att inte halka efter.

Problemet jag har nu är att motivationen inte finns där. Jag sitter flera timmar och bara stirrar på skärmen. Vart ska jag börja? Vad ska jag skriva? Hur ska jag sluta? Vad är det uppgiften frågar efter? Nu känns allt så himla svårt, fast det egentligen inte är så. Det är självklart att det finns tusen andra saker som är roligare än att skriva om den tidiga moderna tiden, men det har jag förut kunnat tänka bort. Jag har kunnat fokusera på det som är viktigt och det gör mig så himla frustrerad att fokuset hamnar någon helt annanstans så fort tankarna trillar in på ordet plugg. Egentligen är det bara att göra saker, men det går inte..

Idag har jag börjat lite smått. ​En halv sida fick jag gjord om Marius Petipa, mannen som var viktig för den ryska baletten. Tyvärr har varit ord varit ett motstånd och jag har fått ta många pauser. Kruxet är att även fast hjärnan vet lättnaden med att ha fått någonting gjort så skjuter den upp det. Anledningen till att jag skrev det här inlägget var enkelt för att få tips av er. Hur får jag tillbaka motivationen och hur tacklar ni sådana här situationer? Puss

Gillar

Kommentarer